The Vine of the Soul

Heling van trauma's en spirituele genezing

Omdat de mens een eenheid is kunnen lichamelijke- en psychische problemen niet los van elkaar worden gezien. Het begrijpen en ervaren wie we in wezen zijn wordt vaak belemmerd door blokkades in het onderbewustzijn, die zich als emoties en geconditioneerde denkpatronen in onze persoonlijkheid uitdrukken. Deze blokkades kunnen zich op den duur openbaren als ziekten en klachten op fysiek en/of psychisch gebied. De sleutel tot genezing ligt in het bewustwording en het in harmonie brengen van onze vier lichamen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.


GENEzen van trauma’s

Onze wereld is een wereld van grote duisternis, met heel veel pijn en lijden op alle niveaus. Daarom heeft vrijwel iedereen trauma’s opgelopen in zijn kindertijd, pubertijd of op volwassen leeftijd. Vaak zijn die trauma’s diep weggestopt in het onderbewustzijn van waaruit zij hun verwoestende werk doen. Want ook al ben je je als volwassene je niet meer bewust van die trauma’s ze beïnvloeden wel je gedrag, je gedachten, je levenshouding en je relatie tot de Bron van Eenheid. Ik heb ook zelf ervaren dat ernstige trauma’s de weg naar Eenheidsbewustzijn enorm blokkeren. Energetisch moet je dat zo voorstellen: de pijn van de trauma’s en alles wat daar mee te maken heeft ligt als een soort van donkere sluier in en rondom je energieveld.

De energie van Oorspronkelijke Creatie (de Bron van Eenheid)  kan daar niet doordringen, want daar zit teveel tussen aan negatieve energie . Dat moet eerst genezen en schoon worden en dan kan deze Energie van Liefde en Harmonie daar weer vrijelijk doorheen stromen. Alle niet volledig ervaren pijn worden ladingen. Deze ladingen zijn heel instabiel en worden gekoppeld aan beslissingen. Dit wordt een onbewust programma in jou. Dit programma heeft de kracht om bepaalde situaties te creëren en jou te dwingen om op een bepaalde manier te handelen. Dit creëert een constante strijd in jou en je bent hierdoor niet vrij. Net als alle mensen op deze planeet ben je in Dualiteit en voed je constant het kwaad en duisternis die deze planeet al duizenden jaren overheerst. 

Veel mensen dragen heel ernstig trauma bij zich van seksueel misbruik, mishandeling, oorlogstrauma en geestesziekten. Vaak lijden zij ook onder een post-traumatische stress-stoornis, omdat hun zenuwstelsel en hun geest het leed niet kunnen verwerken.Omdat de mens een eenheid is kunnen lichamelijke- en psychische problemen niet los van elkaar worden gezien. Het begrijpen en ervaren wie we in wezen zijn wordt vaak belemmerd door blokkades in het onderbewustzijn, die zich als emoties en geconditioneerde denkpatronen in onze persoonlijkheid uitdrukken. Deze blokkades kunnen zich op den duur openbaren als ziekten en klachten op fysiek en/of psychisch gebied. De sleutel tot genezing ligt in het bevrijden van het energie systeem en bewustwording en het in harmonie brengen van onze vier lichamen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Een goede spiritueel genezer heeft door bewustwording en doorleving van zijn eigen processen en door de bewuste ervaring van zijn eigen Hoger Zelfeen dusdanige eenheid (heelheid) in zichzelf gerealiseerd, dat hij de hulpvrager kan begeleiden in zijn/haar levensproces.  Wij werken in al onze ceremonies en behandelingen met de energie van het eigen Hogere Zelf en verbinden ook al onze clienten met hun Hoger Zelf. 

Zie voor hoe wij werken het hoofstuk ENERGY HEALING en Karmich Lichaam verwijderen.