The Vine of the Soul

Het belang van een ervaren sjamaan

   Goede en slechte sjamanen


In het voorgaande hoofdstuk hebben jullie kunnen lezen dat ayahuasca er, onder andere, voor gemaakt is om mensen van negatieve energie├źn te bevrijden. Dat betekent echter wel dat de sjamaan of degene die zo een ceremonie leidt daar heel veel ervaring mee moet hebben. Die moet deze energie kunnen herkennen, eventueel kunnen weghalen en hij moet de andere deelnemers kunnen beschermen. En dat is dus heel vaak niet het geval. Heel veel begeleiders, vooral westerlingen, die met dit medicijn werken die zien alleen maar de lichte kant en de therapeutische kant. Die spreken alleen over the love and the light, die de ayahuasca geeft. En dat is ook zo, maar juist doordat het zoveel love and light brengt, komen er gigantisch veel donkere stukken in mensen naar boven, zowel uit dit leven als uit vorige levens.

En veel van die self made sjamanen die zien dat helemaal niet, omdat ze daar niet de juiste opleiding voor hebben gehad. Een aantal van de meest bekende ayahuasca begeleiders  hier in Nederland zijn nog nooit van hun leven in de Amazone geweest, laat staan dat ze een volleerde sjamaan als leraar hebben gehad. En het gaat nog verder: deze self made sjamanen ontkennen zelfs het bestaan van demonen. Volgens hen zijn het allemaal projecties van de eigen geest. Kijk, ik vind het allemaal prima hoe mensen erover denken, maar dan moet je geen ayahuasca geven aan anderen. Doe dan wat anders, geeft therapie of wat dan ook. Maar blijf dan verre van ayahuasca, die er speciaal voor ontworpen is om mensen van deze energie├źn te bevrijden.

 Dat is hoofddoel nummer een van dit middel, dat moet je toch wel weten en daarmee ook kunnen werken als je zelf dit medicijn schenkt. Want deze self made sjamanen brengen hun deelnemers enorme schade toe en dat is inmiddels ook al gebeurt. En die mensen komen dan bij mij of bij mijn leraar, en dan moeten wij die kwaadaardige entiteiten alsnog weghalen.

Wat te denken van dit verhaal:

Mijn man Mark, is in April 2016, psychotisch en zwaar bezeten geraakt nadat hij had deelgenomen aan een ayahuasca ceremonie bij een organistatie in Nederland. Van een rustige, aardige bescheiden man veranderde hij in een zeer agressief en totaal labiel persoon. Ik heb samen met hem en zoontje en wij waren allebei bang van hem. Ik heb diverse malen de politie moeten inschakelen en hen ook gemeld dat dit gedrag ontstaan is na een ayahuasca-ceremonie bij een organistatie die ik hier niet bij name wil noemen op het Internet. Ik heb echter wel aangifte tegen hen gedaan,waar overigens niets mee gedaan is. 

Ik heb de organsatie zelf ook aangesproken, maar wij werden verwezen naar een gesprek met een psycholoog (?????).  Nu kom ik zelf uit Peru en mijn man is daar ook vaak geweest. Zonder mij in te lichten is hij in pyschotische toestand naar Peru vertrokken om daar hulp te zoeken bij sjamanen. Hij heeft daar 6 weken rondgezworven en 4000 Euro uitgegeven, Hij heeft echter niemand gevonden die hem kon helpen. Hij kwam terug naar Nederland omdat zijn geld op was. Zijn situatie was niet verbeterd. Uiteindelijk is hij bij Hannah van The Awakening terecht gekomen ( deze organisatie dus waarvan je nu op de website bent). Zij heeft hem met 1 behandeling van al zijn demonische bezetenheid af geholpen en hij is nu weer volslagen normaal. Door al deze wantoestanden is hij echter wel zijn baan kwijt geraakt, is al ons spaargeld op en hebben we een half jaar in een hel geleefd. Duizendmaal dank aan Hannah die de enige in Nederland is die ik met ayahuasca vertrouw.  Geschreven door  Milka uit Tilburg. 

Reactie van Hannah: En dit is niet de enige persoon die zeer verward en psychotisch is geworden na ayahuasca-ceremonies. Ik heb al minstens 15 andere mensen behandeld die bij in een ceremonie zijn geweest en zeer ernstig in de problemen zijn gekomen. Paniekaanvallen, paranoia, slapeloze nachten, depressies,het waarnemen van demonen, allemaal zaken die wijzen op demonische bezetenheid. Er is daar meestal geen enkele sprake van enige vorm van echte begeleiding, laat staan dat er genezingen of bevrijdingen worden gegeven. Er wordt door hele onervaren mensen ayahuasca geschonken die van toeten noch blazen weten. En een verwijzing naar een gesprek met een psycholoog slaat al helemaal nergens op. Alsof die je van enige vorm van demonische bezetenheid kan afhepen. Er zijn veel organistaies voor ayahuasca in Nederland,maar de meesten hebben geen kennis van zaken.  Persoonlijk vind ik dat deze mensen moeten stoppen. Er wordt heel veel schade aangericht.

Een echte goede ayahuasca sjamaan uit de Amazone moet een zeer zware training ondergaan van een jaar lang vasten en iedere dag ayahuasca  drinken met een authentieke leraar op een afgelegen plek in de Amazone om op die manier alle aspecten van de ayahuasca te leren kennen. En die aspecten omvatten de wereld van het Licht en de wereld van het Duister, het ontstaan van ziekten en het genezen daarvan. Het herkennen van trauma's en het herkennen van de daarbij behorenden entiteiten en demonen en het bevrijden daarvan en het beschermen daartegen.  Dat is een ongelofelijke zware training en velen kunnen dat niet vol houden en geven hun ambitie om ayahuasca sjamaan te willen worden dan dus ook op. 

Het is dan toch te gek voor woorden dat in Nederland, Klaas of Marietje, na twee jaar ayahuasca drinken bij niet-authentieke sjamanen zichzelf wel klaar vinden om ceremonies te gaan geven. Ik heb regelmatig ayahuasca begeleiders gezien, nou ik kan je zeggen,  die mogen bij mij niet in de ceremonie komen. Die mensen zitten zo zwaar onder de demonen, daar is geen beginnen meer aan. En zelf hebben ze niks in de gaten en denken ze dat ze volledig in het Licht staan.  Dat is dus Vals Licht en dat is precies de manier waarop de firma kwaad en duisternis te werk gaat. De begeleiders zitten zwaar onder de entiteiten en op die manier komen de deelnemers ook zwaar onder de entiteiten te zitten. Niemand heeft iets in de gaten (op een enkeling na die psychotisch wordt of angstaanvallen na de ceremonie krijgt)  en zo heeft het kwaad en duistenis vrij spel. En voor de organisatie is het KASSA!!!

 


Ik vind overigens niet dat iedereen die ayahuasca wil doen,bij mij moet komen,want dat is simpelweg niet mogelijk .Daar heb ik de tijd en de energie ook niet voor. Mijn ceremonies zijn altijd al vol geboekt. Vol betekent bij mij overigens max. 15 deelnemers en 2 healers en 2  assistenten. Groepen van 30/ 40 personen op een ceremonie (wat heel veel voorkomt in Nederland) kunnen niet tot de gewenste resulaten leiden. Met de enorme hoeveelheid energetische vervuiling die de gemiddelde mens met zich meedraagt is het niet mogelijk om grote groepen mensen tegelijkertijd ayahuasca te geven.

Wij hebben (met 2 healers en 2 assistenten) onze handen vol met werk en begeleiding aan 15 mensen. Met name omdat we ook veel persoonlijke genezingen geven. Zoals Karmisch Lichaam verwijdereren of andere genezingen om entiteiten te verwijderen.

Ik poneer hier 3 stelingen: 

1) Iedereen die grote groepen mensen tegelijkertijd ayahuasca geeft is een money maker die geen idee heeft van de intensiteit van dit werk. Ik zeg niet dat deze mensen te kwadertrouw zijn, wel zeg ik dat ze geen verstand van zaken hebben en zich onvoldoende in de werking van ayahuasca hebben verdiept.

2) Ayahuasca is een enorme hype. Maar je kunt beter helemaal geen ayahuasca doen, dan ayahuasca drinken bij degene die geen idee heeft van de diepgang van dit werk. En de openingen die ontstaan zowel naar de wereld van het Licht als de wereld van de duisternis. Het feit dat iemand een goede ervaring heeft, zegt niet zo heel erg veel. Je kunt denken een mooie ervaring te hebben en toch met een aantal entiteiten van een andere deelnemer naar huis gaan. Dat merk je vaak namelijk helemaal niet.  

3) Ayahuasca begeleiders die zeggen niet in het bestaan van entiteiten en demonen te geloven zitten zelf helemaal onder de demonen, reptielen of zelfs Satan. En dit gebeurt,  omdat ze zelf als begeleider als een vangnet voor deze energie fungeren tijdens hun eigen slecht begeleide ceremonies. Ze kunnen daar jaren mee doorgaan zonder iets in de gaten te hebben, maar op een gegeven moment worden ze ernstig ziek, depressief, of krijgen een auto- of motor ongeluk. Dit werk heeft op de lange termijn enorme repercussies. En vanwege het gebrek aan kennis en respect voor de plant en haar tradities, slaat ze op een gegeven moment terug. 

Ik kan daar heel verhalen over vertellen: ervaringen die ik heb opgedaan met mensen die ofwel bij de verkeerde persoon ayahuasca hebben gedronken ofwel zelf op een  verkeerde manier ayahuasca hebben gegegeven, daar kan ik een half boek mee vullen. Dus dat moet wachten tot ik de rust en tijd heb, omdat allemaal op te schrijven.  


Verder lezen over dit onderwerp:

Michael Harner - een Amerikaanse prof. in de Antropologie en oprichter van het Centre for Shamanic Studies. Hij heeft heel veel onderzoek gedaan naar ayahuasca sjamanisme en heeft een aantal diepte interviews met zwarte sjamanen van de Shuar stam uit Ecuador. Zij vertellen daarin o.a. hun energetische aanvallen met demonen en over hun onverzadigbare drang tot doden.  Shocking!

Peter Gorman  Ayahuasca in my blood  (beschrijft oa. heftige spirituele gevechten tussen een zwarte en witte sjamaan waarin de demonen om je oren vliegen) 

R. Stuart  Ayahuasca Tourism: a cautionary tale (waarschuwt enorm voor de gevaren van het  ayahuasca toerisme in Zuid-Amerika; oplichting, sexueel misbruik van vrouwen en demonische bezetenheid zijn schering en inslag )

The reality of black magic   www.spiritualkey.com

En hier nog een lijst van sjamanen die zeer slecht bekend staan (zie hiervoor mijn Engelstalige website www.ayahuasca-ceremonies.org):  

Hilario Chiriap from the Shuar Tribe in Ecuador is totally evil and black and he does regularly ceremonies in The Netherlands

Part of the Huni Kui clan from Brasil is deep into black magic and they do lots of ceremonies in the Netherlands

But there are many more corrupt shamans. Disappointed participants have published there stories on Internet.  A absolute no go is Center Baris Betsa from the "famous" shaman Guillermo Arevalo in Peru. In the following article you can read a story from December 2014 where 6 participants fled from this center. They say that in this center the shamans sexually abuse woman, steal money and bring the lives of the participants in danger. This is the link:

https://www.reddit.com/r/Ayahuasca/comments/2u594k/warning_baris_betsa_owned_by_guillermo_ar%C3%A9valo_is/

Annie Oak wrote in December 2014 an interesting article about the Abuse of Power in Ceremonies That Use Psychoactive Substances. Contains lots of stories from ayahuasca shamans that sexually harass and abuse woman. You can find it here:

http://visionarycongress.org/abuse-of-power-in-ceremonies-that-use-psychoactive-substances/


Verder verwijs ik graag naar mijn Nederlandstalige website www.ayahuasca-genezing.org