The Vine of the Soul Vals Licht

In dit hoofdstuk wil ik wijzen op het feit dat een aantal spirituele tradities, meditaties en yoga technieken niet tot het het verenigen met de Bron van Eenheid leiden, maar juist naar de andere richting: namelijk tot het kwaad en de duisternis. Er wordt door de meesters van het kwaad  heel veel disinformatie verspreid in de wereld van de spiritualiteit en helaas klopt er heel veel niet in kringen van New Age. Sinds het kwaad en duisternis die de mensheid in zijn greep houdt, begrepen heeft dat een deel van de mensheid aan het Ontwaken is , doen ze er alles aan om dat tegen te houden door het verspreiden van disinformatie. Dat wordt Vals Licht genoemd. Het is voor een leek vrijwel onmogelijk om dit onderscheid te kunnen maken en vele goedwillende mensen worden hierdoor misleid.

Nu moet ik wel zeggen in de New Age wereld er erg weinig kritisch beoordelingsvermogen bestaat en veel mensen alles voor zoete koek aannemen, hoe onwaarschijnlijk de beloftes ook zijn. Hier heb ik het met name over de vele channelings die de hemel op Aarde beloven en dat gedurende al vele jaren lang. Ik ben zelf in de jaren 1995-1998 ook zeer met het zgn. Lichtwerk bezig geweest, maar ik moet constateren dat alles wat ons toen beloofd is door Kryon, Ascended Masters en Sananda, zich twintig jaar nog steeds totaal niet heeft gemanifesteerd. Nog niet de helft ervan, nog niet eens derde ervan. Wat is dan de waarde van al deze loze beloften?

Er is een Duitser, de heer Christopher Fascing die zegt dat hij de Aartsengel Gabriel channelt. In zijn boek “ De samenleving in 2015” schetst hij een beeld van een paradijselijke Aarde dat zich in 2015 volledig zou hebben gemanifesteerd. Ik heb nog nooit zulke kolder gelezen, we zijn daar op dit moment nog heel ver vandaan, verder dan ooit zou ik zggen. Hij zegt ook dat hij de Aartsengel Michael channelt en schrijft daarover boeken met dezelfde onzin verhalen.  Toch is Christopher Fascing een veel gevraagd spreker in binnen -en buitenland, geeft hij workshops en lezingen en worden al zijn boeken, zonder enige vorm van kritiek, uitgegeven.

Mijn eigen ervaring met Vals Licht
In Februari 2014 kreeg ik belangstelling voor een meditatie weekend in de traditie van Arhatic Yoga, wat pretendeert het crème de la crème onder de yoga technieken te zijn.
In twee dagen kreeg je 4 meditatietechnieken aangereikt, die met wat dagelijkse beoefening al snel tot Verlichting zouden leiden. Daar hadden mijn vriendin Jenny en ik wel oren naar, hoe sneller in het Licht, hoe beter. Ikhad geen moment van twijfel hierover, want wat konden die meditaties nu voor kwaad?? Door alle promotie eromheen en de mensen die het organiseerden en in wie ik veel vertrouwen had, was ik er rotsvast van overtuigd dat dit the top of the bill was. Dat laatste was financieel zeker het geval, want zo een weekend kost in Europa en de Verenigde Staten 1000 dollar. Omdat wij in Gambia waren konden we het tegen een gereduceerd tarief doen.

Enfin, er was een prachtig hotel afgehuurd, er was een meester uit India ingevlogen en er waren zo een 35 mensen aanwezig, voornamelijk westerlingen. Het weekend zelf was heel interessant, veel van wat er verteld werd wist ik al wel. Er werd gesproken over kundalini meditatie, je verbinden met het Hogere Zelf, het Christusbewustzijn en komen in Oneness Consciousness. Daarna gingen wij naar huis met stapels oefeningen, meditaties, CD’s , DVD’s etc. Wij konden voorlopig voor uit en we voelden ons helemaal O.K.
Totdat we een week later ayahuasca dronken samen en de hel losbrak. We zaten beiden van top tot teen onder de demonen en entiteiten, het was verschrikkelijk. We waren allebei doodziek, we hebben alleen maar gespuugd. We waren volledig in de war, zeg maar rustig compleet over de rooie. Mijn spirituele gidsen hebben mij toen uitgelegd dat deze meditaties op de verkeerde lijn zijn aangesloten en niet naar  de Bron van EEnheid leiden, maar juist de andere kant op. Omdat je je via het kruinchakra openstelt, kan de hele lading binnenkomen. En je merkt er niets van. We hebben toen drie dagen achter elkaar ayahuasca moeten doen om ons te reinigen en nog heb ik langere tijd last van gehouden van het gevoel dat ik niet helemaal schoon was.

In de afgelopen jaren heb ik veel mensen behandeld die allerlei vormen van Lichtwerk en Meditaties doen en heb gecontateerd dat de volgende spirituele lijnen niet naar de Bron van Eenheid en Liefde leiden


Transcedente Meditatie. In 2014 heb ik een vrouw behandeld in een individuele sessie die met name op het kruinchakra en daarboven heel veel demonen en entiteiten had. Hele slierten van zwarte energie kwamen van haar hoofd. Volgens mijn gidsen kwam dat door die meditaties.

Alle Lichtwerkers die met Ascended Masters, Kryon en Sananda werken. Sananda zou de kosmische naam voor Christus zijn, wat helemaal niet waar is. Sananda is een heel grote negatieve kracht, een zwarte buitenaardse van de Reptielen en is in feite de Anti-Christ. Vorig jaar heb ik een vrouw behandeld die 5 jaar in zo een Lichtwerk beweging had gezeten die onder leiding stond van Sananda. Die vrouw was na 4 individuele sessies nog niet schoon, terwijl normaal gesproken 1 of 2 sessies voor de meesten mensen voldoende zijn. Die vrouw zat echt onder de demonen, entiteiten ,aanhechtingen naar Reptielen, Archonten etc. Een drama! Ascended Masters is so wie so een moeilijk verhaal en zijn altijd infiltraties van het kwaad en duisternis.


 Ik moet helaas zeggen dat vrijwel alle channelings die worden aangeboden Vals Licht zijn. Net als alle boodschappen van de zgn. Galactische Federatie, Andromeda Council en meer van die zo onzin. In al die gevallen zijn het Reptilians, Greys of Annunaki ( de negatieve buitenaardsen die deze boodschappen doorgeven.Als je veel naar deze channelings luister kun je zwaar bezeten raken. 


Hoe kom je erachter dat je gevangen bent in een verkeerde lijn die niet tot het Licht leidt? Door ayahuasca te drinken bij een goede sjamaan. Maar wie is een goede sjamaan? Ook dat is een probleem. Lees daarvoor het hoofdstuk over: Een goede sjamaan