The Vine of the Soul

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een holistisch medicijn,
het werkt op meerdere gebieden:

1) lichamelijk, door overgeven en diarree. Verontreinigingen die zich in vele jaren hebben opgestapeld kunnen eruit komen. Ayahuasca reinigt het organen en bloed en het resultaat hiervan is vergelijkbaar met een periode van vasten, waardoor je je nog dagen licht, soepel, fit en energiek kan blijven voelen. Mensen die regelmatig ayahuasca drinken gaan er jonger uitzien, krijgen hun natuurlijke gewicht terug, zijn energiek en voelen zich fit en vitaal.

2) emotioneel werkt ayahuasca reinigend en versterkend want diep in het onderbewustzijn weggestopte emoties kunnen naar boven komen en emotionele blokkades komen aan de opervlakte zodat deze verwerkt kunnen worden. Ayahuasca kan, soms door confrontatie met je angsten, je helpen je angsten en onzekerheden te overwinnen, en meer gevoel van liefde en vertrouwen toe te laten in je leven. Ook heeft het een anti-depressieve werking en verdrijft het somberheid en duistere gedachten.

3) mentaal: op dit vlak kan ayahuasca je helpen andere, minder voor de hand liggende perspectieven te krijgen, en na te denken over dingen op een manier die niet direct voor de hand ligt. Het kan je helpen een andere kijk te geven op hoe je denkt over je leven, jezelf, de werkelijkheid, anderen en de relaties tussen dit alles. Het vermogen tot introspectie en visualisatie is verhoogd onder invloed van de ayahuasca. Veel mensen rapporteren dat ze helderder kunnen denken en de zintuigen gescherpt worden.

4) spiritueel: onder invloed van de ayahuasca opent de ziel zich voor spirituele dimensies, waardoor een diepgevoelde eenheid, harmonie en vrede ervaren kan worden. Wij verbinden je met het Hoger Zelf en je  kunt je bewuster worden van de hogere aspecten van jezelf.  En naarmate het ritueel vordert en je je afval kwijtraakt kom je steeds dieper in aanraking met een echt gevoel van liefde, eenheid en harmonie. Dit zit in iedereen, maar is vaak niet toegankelijk door alle negativiteit die er nog zit. Zodra zich dat oplost is er ruimte voor andere gevoelens en dat is ook blijvend in je leven.